BLEPHAROPLASTIE OF OOGLIDCORRECTIE

Wat is een ooglidcorrectie

Een blepharoplastie of een ooglidcorrectie is een esthetische chirurgische procedure waarbij het onderste of bovenste ooglid wordt gecorrigeerd, ofwel beide samen. De overtollige huid wordt weggenomen en indien noodzakelijk, een gedeelte van de onderliggende spier en een teveel aan vetweefsel.

Werkwijze ooglidcorrectie

De littekens vallen nauwelijks op omdat ze in een natuurlijke plooi of in een lachplooi liggen. 

De consulent/arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt er bepaald of een ooglidcorrectie voor jou de ideale ingreep is. Hij zal samen met jou beslissen of een boven- en/of onderooglidcorrectie zal uitgevoerd worden en jou informeren over de te verwachten realistische resultaten.


De verdoving bij een ooglidcorrectie 

De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving (al dan niet in combinatie met een locale sedatie -roesje). Als je dit wenst kan de ingreep gebeuren onder volledige narcose mits het betalen van een meerprijs. Deze ingreep gaat door in erkend privé kliniek, Atlas Kliniek te Meise. Deze wordt uitgevoerd door een erkend anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kort werkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf.

De ingreep bij een ooglidcorrectie  

De te behandelen zones worden lokaal verdoofd. Bij bovenoogleden wordt de overtollige huid weggenomen en indien noodzakelijk, een gedeelte van de onderliggende spier en een teveel aan vetweefsel. Bij de onderoogleden wordt de overtollige huid, vet en eventueel spier verwijderd.
De littekens vallen nauwelijks op daar ze in een natuurlijke en of in een lachplooi liggen. 

De prijs van een ooglidcorrectie   

Bovenooglidcorrectie : vanaf € 950
Onderooglidcorrectie : vanaf € 950
Combinatie boven- en onderooglidcorrectie : vanaf € 1700