CHEMISCHE PEEL

Chemische Peel

Een peeling wordt ingezet om vlekken, littekens, ongelijkmatige huidpigmentatie en andere onvolkomenheden weg te werken.

Een chemische oplossing, beter gekend als peeling, wordt aangebracht op de huid, waardoor de buitenste beschadigde huidlaag wordt geëxfolieerd, en er zich een nieuwe prachtige huid onthult.

De huidtint en de huidstructuur verbeteren, de jeugdigheid van uw huid herleeft, en uw gezicht voelt zijdezacht aan.

In het kort: voordelen van een chemische peel.

 • Niet chirurgisch, alhoewel het kan gebeuren in combinatie met een facelift.
 • Op maat voor uw huid
 • Verbetert de huidtint en huidtextuur
 • Boost je zelfzekerheid
 • Kan voorbarige gezwelletjes afweren
 • Acné littekens

AHA chemische peel

Minst invasieve peel met weinig downtime. Uw huid voelt zacht en stralend aan door de glycolic. De fruitzuren werken meer in op de rimpels en pigmentatie, alsook de droge huid. AHA's kunnen ook gebruikt worden in combinatie met uw dagelijkse huidverzorging, voor een nog beter en stralender resultaat. Na de peel kan het zijn dat u een wat prikkelend gevoel ervaart. Roodheid en irritatie kunnen veroorzaakt worden. De bijwerkingen verdwijnen in de meeste gevallen snel.

Waarom kiest u Monset Kliniek voor een chemische peel?

Monset Kliniek werkt met specialisten, en altijd onder toezicht en met inspraak van onze chirurgen. Dit om uw gezondheid en welbehagen te garanderen, alsook de effectiviteit van uw resultaat.

Voordelen van een chemische peel.

Chemische peels zijn niet chirurgisch en kunnen gecombineerd worden met andere effectieve anti-aging huidverjongende behandelingen.

Elke huid is anders, en chemische peels kunnen aangepast worden aan elk huidtype. Om de bestaande gebreken te behandelen. Donkere vlekken worden lichter, rimpels en fijne lijntjes verminderen. Littekens en huidoneffenheden zullen drastisch verminderen. De huid wordt zachter en ziet er jonger uit zonder chirurgie. Het voordeel is dat uw nieuwe verjongde huid beter zal reageren op de gespecialiseerde verzorgingen die u aangeraden worden om de huid er langer gezond te laten uitzien en tekenen van veroudering tegen te gaan.

Wat mag ik verwachten van een chemische peel?

Afhankelijk van de diepte en de intensiteit van de behandeling, kan een chemische peel resulteren in een heldere, meer jeugdige huid. En dit in een paar dagen.

Met een chemische peel op maat kunnen volgende huidproblemen behandeld worden :

 • Rimpels
 • Dikke huiden
 • Zonbeschadigde huiden
 • Kraaienpootjes
 • Droge en vette huiden
 • Melasma
 • Hyperpigmentatie
 • Acné en acnélittekens
 • Voorbarige gezwelletjes

Ben ik een goede kandidaat voor een chemische peel?

Sommige peels kunnen effectiever zijn op lichtere huiden, terwijl andere dan dramatische verbetering in huidtint en textuur kunnen hebben bij donkere huiden.

Als u huidproblemen hebt, kan een medische peel u zo gaan verjongen. Uw huid voelt zachter, frisser, en helderder aan. Zelfs uw huidtint en textuur voelen beter, en u voelt u bevrijd van onaangename tekenen van veroudering.

Roken kan het herstel vertragen en de risico's op infectie verhogen. Als u een roker bent, dan raden we de minst intense peel aan. Ook acné medicatie kan problemen veroorzaken, zoals roacutane. Voor diegene die last hebben van melasma of hyperpigmentatie door hormoon productie, te wijten aan anti-conceptie middelen, raden we eerst aan ten rade te gaan bij onze artsen voor we starten met uw eerste chemische peel.

Hoe ga ik van start met een chemische peel?

De eerste stap is een consultatie bij de consulent esthetische chirurgie.

Uw huid wordt geanalyseerd, uw medische geschiedenis wordt genoteerd, we overlopen of er medicatie gebruikt wordt, en bespreken al uw vragen.

De consulent kan u ook helpen of begeleiden om eventueel andere behandelingen te combineren met uw chemische peel, om naar nog betere resultaten te streven.

Voor en na foto's worden genomen zodat u de succes story achter uw duidelijk gezondere en jeugdigere look zal kunnen bewonderen.