HIFU

HIFU

HIFU betekent High Intensity Focused Ultrasound. Het is een behandeling waarbij ultrasound wordt gebruikt voor een op een vooraf bepaalde diepte van de huid, de SMAS laag.

SMAS staat voor Superficial Musculo-aponeurotic System. De ultrasound verhit gelokaliseerd dit weefsel waardoor nieuwe collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een liftend effect van de huid, terwijl er geen beschadiging van de opperhuid optreedt.

Er wordt beweerd dat HIFU een facelift is zonder chirurgie, spierontspanners of rimpelvullers. Dat is natuurlijk marketing. Wel is de HIFU uitzonderlijk geschikt voor een aanvullende behandeling naast het bestaande arsenaal van mogelijkheden met rimpelvullers. Juist door de huid eerst te behandelen met de HIFU, en dan gevolgd door een rimpelvuller, wordt de maximale collageenstimulatie bereikt. Uiteraard kan de HIFU ook een op zichzelf staande behandeling zijn met reëele verbetering van de behandellocatie. De HIFU is bijzonder geschikt voor hals, decolleté en kaaklijn, maar

ook het voorhoofd, de slapper wordende huid onder de ogen, de kraaienpootjes en wangen kunnen goed worden behandeld.

De behandeling is niet geheel gevoelloos. Er is een warmteprikkeling voelbaar. We adviseren om voor de behandeling een pijnstiller in te nemen. Zo nodig kan zelfs een verdovende crème gebruikt worden, maar dit is veelal niet nodig. De behandeling duurt gemiddeld een half uur.

WELK RESULTAAT KAN u VERWACHTEN?

Eén behandeling is voldoende om het collageen te stimuleren. De resultaten van een strakkere huid ziet u na ongeveer 2 à 3 maanden. De verbetering kan zelfs tot 6 maanden na behandeling toenemen en houdt langdurig aan. Herhaling van de behandeling is mogelijk en leidt tot nog betere resultaten.

VOOR WIE IS HIFU GESCHIKT?

Geschikt voor mensen die een verbetering en verstrakking van de huid willen zonder chirurgie. Met name geschikt voor het verbeteren van de kaaklijn, hals en decolleté.

VOOR WIE IS HIFU NIET GESCHIKT?

Een HIFU behandeling wordt afgeraden indien men recent is behandeld met rimpelvullers en/of spierontspanners in het beoogde behandel gebied. Tevens niet geschikt voor zwangere vrouwen, of indien er sprake is van een stollingsstoornis, immuunstoornis, leveraandoening, of een hartritmestoornis.

Wat is de eerste stap naar een HIFU behandeling?

De eerste stap is een consultatie bij de consulent esthetische chirurgie.

Uw huid wordt geanalyseerd, uw medische geschiedenis wordt genoteerd, we overlopen of er medicatie gebruikt wordt, en bespreken al uw vragen.

Uw zorg en comfort zijn onze hoogste prioriteit. Samen streven wij ernaar de voor u gepaste behandeling aan te bieden.