LIPOEDEEM

Lipoedeem, een probleem dat vooral bij vrouwen manifesteert. ". dit is een fenomeen dat zich voornamelijk voordoet op het niveau van de onderste ledematen en ook bekend staat als " grote benen of " dikke enkels"

Lipoedeem betekent letterlijk "vetzwelling" en is te wijten aan oedeem (zwelling) geassocieerd met een overbelasting in vetweefsel
Wij kunnen u helpen aan een definitieve oplossing voor dit probleem. 


Werkwijze lipoedeem

De hoeveelheid vetcellen in je lichaam verandert niet meer, zodra je drie jaar bent. Wanneer je verdikt nemen ze in volume toe en als je vermagert, verkleinen ze. Een probleemzone weigert zich soms aan te passen aan de nieuwe vorm van je lichaam.

Een liposuctie of liposculptuur verhelpt die probleemzone, met blijvend resultaat. Want je maakt geen nieuwe vetcellen meer aan. Een liposuctie is mogelijk tot je vijftigste. Daarna is waarschijnlijk ook een lifting van de huid nodig, omdat ze minder elastisch is.

De consulent/arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt er bepaald of liposuctie voor jou de ideale ingreep is. De plastisch chirurg zal samen met jou beslissen welke zones er aangepakt kunnen worden en zal jou informeren over de te verwachten realistische resultaten. 

De verdoving bij lipoedeem

Als de te behandelen zones niet te groot zijn kan de ingreep doorgaan onder locale anesthesie (al dan niet in combinatie met een lokale sedatie -roesje). Uitgebreidere liposucties gebeuren best onder algemene verdoving dit in erkend privé kliniek, Atlas Kliniek, te Meise. Deze wordt uitgevoerd door een erkende anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk achteraf.


De verdoving bij lipoedeem

Als de te behandelen zones niet te groot zijn kan de ingreep doorgaan onder locale anesthesie (al dan niet in combinatie met een lokale sedatie -roesje). Uitgebreidere liposucties gebeuren best onder algemene verdoving, in erkend privé kliniek, Atlas Kliniek, te Meise. Deze wordt uitgevoerd door een erkende anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk achteraf.


Dagopname bij lipoedeem

Alle esthetische ingrepen gebeuren in dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt een uur voor de ingreep in de kliniek verwacht en na advies van de plastisch chirurg en de anesthesist kan je een paar uur na de ingreep de kliniek verlaten. 


Prijzen bij lipoedeem 

Lipoedeem: vanaf € .....