NEUSCORRECTIE

Wat is een neuscorrectie

Een neuscorrectie is een esthetische chirurgische procedure waarbij de neustip (kraakbeen), neusbrug (beenderig deel) en/of tussenschot wordt gecorrigeerd. Zowel de lengte, de hoogte als de breedte kan hierbij veranderen, samen met een eventuele scheefstand van de neus.


Werkwijze neuscorrectie

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie.
In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald of een neuscorrectie voor jou de ideale ingreep is, en zal jou ingelicht worden over het te verwachten resultaat. Afhankelijk van jouw specifiek probleem, zal de ingreep stap per stap worden uitgelegd . Er worden geen resultaten beloofd via foto's van andere patiënten. 


De ingreep bij een neuscorrectie

Neuscorrecties gebeuren ofwel via een incisie in de neusgaten (gesloten techniek - geen zichtbare littekens) of via een uitwendige incisie op de brug tussen de neusgaten (open techniek - zeer klein litteken). Kraakbeenhypertrofie (te groot kraakbeen) wordt weggesneden en bothypertrofie wordt met een beitel bewerkt. De incisieplaatsen worden met kleine draadjes dicht gehecht. Nadien wordt de neus gespalkt.

De verdoving bij een neuscorrectie

Als de correctie niet te uitgebreid is kan de neuscorrectie doorgaan onder locale anesthesie (al dan niet in combinatie met een locale sedatie - roesje). Uitgebreide neuscorrecties worden onder volledige narcose uitgevoerd, in erkend privé kliniek Atlas Kliniek te Meise. Deze wordt uitgevoerd door een erkend anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kort werkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf.


Dagopname

Alle esthetische ingrepen gebeuren in dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt een half uur voor de ingreep verwacht en na advies van de plastisch chirurg en anesthesist kan je de kliniek een paar uur na de ingreep verlaten. 


De prijs van een neuscorrectie

Neuscorrectie : vanaf € 990.