PRP

PRP: Platelet Rich Plasma

De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP Plasma) is uniek in zijn natuurlijke oorsprong. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed (vandaar de bijnaam 'Vampire Facelift').

Wat is het?

Bij een behandeling met PRP nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd. Het resultaat van deze procedure is gefilterd plasma van uw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes, inclusief actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP injecties verjongend, verstevigend en hydraterend met als uitkomst een stralende, strakkere huid.

PRP Plasma wordt in onze kliniek gebruikt voor:

  • Huidverbetering van gelaat
  • Huidverbetering van hals en decolleté
  • Huidverbetering van handen
  • Effectief tegen haarverlies dames en heren

Het effect van PRP op de huid.

Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en vitaliteit van de huid. De huid gaat er dus van stralen.


De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Toch raden wij u drie tot vier behandelingen aan. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

Behandelingen met PRP


Vampire Facelift

PRP of in de volksmond de Vampire Facelift: een cosmetische techniek waarbij we met uw eigen bloed een stralende en strakkere huid creëren. Platelet Rich Plasma (PRP) heet deze cosmetische behandeling officieël .

Wat kunt u verwachten van de PRP behandeling bij haarverlies?

Als u kiest voor een PRP behandeling tegen haaruitval, is het belangrijk dat u reële verwachtingen heeft. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u zich beseft dat haar dat verloren is gegaan, niet terug zal komen. Heeft u echter last van dunner wordend haar, dan kan een PRP behandeling een positief effect hebben op de gezondheid en de dikte van het haar.

De groeifactoren in de PRP behandeling zorgen voor:

- Sterker maken van dun en beschadigd haar.

- Verbetering van de doorbloeding van de haarzakjes.

- Stimuleren van de haargroei.

- Bevordering van de natuurlijke haargroei.

- Ontstekingen worden verminderd.

Bovendien kan een PRP behandeling een preventieve werking hebben tegen erfelijke haaruitval.

Welke resultaten kan ik verwachten van een PRP behandeling bij haarverlies?

Een PRP behandeling kan een positief effect hebben op zowel de dikte van uw haar als de conditie van uw haardos en hoofdhuid. Het is een behandeling die géén nieuwe haargroei creëert. Haarzakjes die al verloren zijn gegaan, keren normaal gesproken niet terug dankzij een PRP behandeling. Het plasma zorgt echter wel vaak voor een betere doorbloeding van uw haarzakjes. Daarnaast wordt het natuurlijke haargroeiproces gestimuleerd en eventuele ontstekingen verminderd. Een PRP behandeling kan bovendien preventief werken bij Alopecia androgenetica.